Specjalnie z myślą o pewnym małym wielbicielu czekolady!
Muffiny bananowo - czekoladowe
składniki:
- 3 dojrzałe banany
- 4 łyżki cukru (może być brązowy)
- 1 op. cukru wanilinowego
- 2 jajka
- pół szklanki oleju
- 1 i 1/4 szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g czekolady mlecznej
przygotowanie:
Banany obrać, połamać do miski i rozgnieść widelcem. Wsypać cukier, cukier waniliowy i wymieszać.
W drugiej misce mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia.
Do bananów z cukrem dodać olej i jajka. Wymieszać. Dodać suche składniki. Wymieszać.
Czekoladę drobno pokroić. Wsypać do ciasta.
Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Każdą napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec w nagrzanym do 190 st. C piekarniku przez ok. 20 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
SMACZNEGO!!!
Nasze wyszły trochę za ciemne, ponieważ po wyłączeniu piekarnika na zbyt długo zostawiliśmy je w środku :-P
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz